Το Χοροθέατρο Ακροποδητί δημιουργήθηκε στη Σύρο τον Οκτώβριο του 2004, με την πρωτοβουλία της Αγγελικής Σιγούρου. Από τον Οκτώβριο του 2005 λειτουργεί ως Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία με έδρα τη Σύρο.

Αγγελική Σιγούρου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Γλωσσολογίας Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Ρόδου και διδάχθηκε την Αραβική Γλώσσα στην Αθήνα και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε επίσης Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή» και φοίτησε στη Σχολή Χορού της Αλίκης Γούσα. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2004, ίδρυσε το Χοροθέατρο Ακροποδητί, που λειτουργεί ως Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία από το 2005, με έδρα τη Σύρο. Σκηνοθέτησε και χορογράφησε όλες τις παραγωγές της ομάδας μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2013, ίδρυσε στην Ερμούπολη της Σύρου το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί. Έχει εκδώσει ως τώρα δύο ποιητικές συλλογές (Αράς, Εκδόσεις Ηλέκτρα, 2008, Χιόνι-Χιόνι, Εκδόσεις Νεφέλη, 2010) και έχει συμμετάσχει σε ποιητικές ανθολογίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ποιητικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε διάφορα Φεστιβάλ του εξωτερικού και ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Τουρκικά και Αραβικά. Έχει μεταφράσει και εκδώσει λογοτεχνικά και ποιητικά έργα από τα Γαλλικά και τα Αραβικά.
Ζει στη Σύρο, όπου έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί. Εργάζεται παράλληλα ως καθηγήτρια σύγχρονου, κλασικού χορού και θεάτρου, και ως μεταφράστρια.

Ιωάννα Αντώναρου

Καλλιτεχνική Διαχείριση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. 

Αποφοίτησε από την ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης) το 2012. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σύρο.

Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες: Χοροθέατρο Οκτάνα, SQx Dance Company και Iraqi Bodies.

Εργάζεται ως δασκάλα σύγχρονου και κλασικού χορού σε παιδιά και ενήλικες στη Σύρο και στην Αθήνα. Το φθινόπωρο του 2016 -Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2016- δίδαξε σύγχρονο χορό σε σχολεία του Καναδά.

Το Μάρτιο του 2017 σε συνεργασία με τη Νατάσα Σαραντοπούλου παρουσίασαν στην Αθήνα την πρώτη χορογραφική τους δουλειά με τίτλο "γουοκλολαγουοκ".

Τον Ιούνιο του 2017 συμμετείχε στη δράση "Day out of time" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2005. Συμμετείχε ως τώρα στις παραστάσεις της ομάδας:

Medusa
Sebastian
Δύο Στιγμιότυπα Αναμονής
Προσευχή – Σχεδίασμα σε 7 σκηνές
Συναντήσεις
Η Υποκριτική Τέχνη των Θηρίων
Τυφλόμυγα
Το τελευταίο Τέρας

Ναμπίλ ελ Μπαράζ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. 

Για 15 χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο σε ημι-επαγγελματικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από το 2008 ασχολείται με τον χορό και τη γιόγκα.

Το 2012-2013 ολοκλήρωσε και τα δύο επίπεδα του εκπαιδευτικού προγράμματος του Yogaworks. Έκτοτε διδάσκει γιόγκα στην Αθήνα και τη Σύρο.

Έχει πάρει μέρος σε μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, contact improvisation, καποέιρα, butoh. Τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί μαθήματα wing-chun kungfu.

Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2010.

Έχει συμμετάσχει στις εξής παραστάσεις της ομάδας: 

Sebastian

Προσευχή-Σχεδίασμα σε 7 σκηνές 

Φίλιππος Ευαγγέλου

Σχεδιασμός & Διαφήμιση / Λειτουργική Διαχείριση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί

Γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου το 1987. 

Είναι τελειόφοιτος φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου και κλασικού χορού από το 2010. Παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, contact improvisation, ακροβατικών, butoh, jazz, yoga κ.ά.

Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί και της σχεδιαστικής ομάδας Akropoditi Design Team από το 2010 και έχει εργαστεί για το Κέντρο Χορού Ακροποδητί ως δάσκαλος κίνησης, τεχνικός παραστάσεων και σχεδιαστής. Έχει επίσης συνεργαστεί και χορέψει για φιλοξενούμενους καλλιτέχνες του Κέντρου (Artistic Residency Program) από όλο τον κόσμο.

Συμμετείχε ως τώρα στις παραστάσεις της ομάδας: Medusa, Sebastian, Προσευχή - Σχεδίασμα σε 7 Σκηνές.

Στην Κύπρο έχει χορέψει για τον χορογράφο Παναγιώτη Τοφή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Visibility και έχει συνεργαστεί σε οργανωτικό και διαφημιστικό επίπεδο με το Φεστιβάλ Open House International Festival (Dancehouse Lemesos), με τη χορογράφο Λία Χαράκη και άλλους Κύπριους καλλιτέχνες.

Μαίρη Μαυρή

Οικονομική Διαχείριση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το1978. 

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης.

Εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου, στο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ζει στη Σύρο.

Παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου και κλασικού χορού από το 2004.

Παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου χορού, Musical Jazz, contact improviasation, τεχνικής Release και Partnering, ακροβατικών, ακροβατικής γιόγκα, butoh κ.ά.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2004.

Συμμετείχε ως τώρα στις παραστάσεις της ομάδας

Medusa

Δύο Στιγμιότυπα Αναμονής

Προσευχή - Σχεδίασμα σε 7 Σκηνές

Η επιλογή της Μήδειας

Προσευχή - Σχεδίασμα 1ο

Η Επόμενη Στιγμή

Ο ψαράς και η ψυχή του  

Θαλασσινή Νομικού

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989.

Ασχολείται με τον χορό από πολύ μικρή ηλικία. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού «Νίκη Κονταξάκη», Νικολέττας Μπακάλη και συνέχισε τις σπουδές της για έναν χρόνο στη Νέα Υόρκη, στο «Peridance Capezio Center», όπου παράλληλα με τις σπουδές της στο κλασικό μπαλέτο, παρακολούθησε το «Intensive Professional Program» πάνω στην τεχνική μοντέρνου χορού «José Limón».

Παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού, αυτοσχεδιασμού, contact-partnering, yoga, Pilates, stretching, δημιουργικού χορού για παιδιά, χορού για άτομα με αναπηρία, χοροθεραπείας κ.α. στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει χορέψει σε έργα κλασικού ρεπερτορίου όπως «η Ωραία κοιμωμένη», «Σταχτοπούτα», «Καρυοθραύστης» κ.α.

Ασχολείται με τα παιδιά απο το 2009. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ως ψυχαγωγός σε παιδικές εκδηλώσεις, καθώς και ως δασκάλα yoga σε παιδιά.

Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2013, και έχει συμμετάσχει ως τώρα στην παράσταση της ομάδας, «Medusa».

Από τον Οκτώβρη του 2013 ζει στη Σύρο. Διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί.

 

Μάντη Παπανδρέου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966.

ΕΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθήνας και απόφοιτος του διετούς μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στη Μουσικοκινητική Αγωγή-Σύστημα C.Orff της Σχολής Μωραΐτη.

Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ως δασκάλα Φυσικής Αγωγής, Μουσικοκινητικής Αγωγής και Κολύμβησης, σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ως δασκάλα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά και προγραμμάτων εκγύμνασης για ενηλίκους και ως προπονήτρια κολύμβησης. Από το 1996 εργάζεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, υλοποιώντας παράλληλα πολιτιστικά προγράμματα και Projects με θέμα τη Δημιουργική Κίνηση-Σύγχρονο χορό και τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό.

Από το 2002 ζει και εργάζεται στη Σύρο διδάσκοντας στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Εργάζεται επίσης ως δασκάλα Δημιουργικού Χορού σε παιδιά, Κολύμβησης σε παιδιά και ενηλίκους και
ως personal trainer, εφαρμόζοντας προγράμματα ορθοσωμικής γυμναστικής και φυσικής κατάστασης. Διδάσκει ορθοσωμική γυμναστική και σύγχρονο χορό σε παιδιά στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φλάουτου με ράμφος και ελληνικών παραδοσιακών κρουστών, κλασικού χορού, φλαμένκο, Jazz, σύγχρονου χορού. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια Ρυθμικής - Μουσικοκινητικής Αγωγής, Μιμικής - Θεατρικής κίνησης και Αυτοσχεδιασμού καθώς και σεμινάρια τεχνικών σύγχρονου χορού και θεατρικής έκφρασης, release, contact improvisation, partnering, ακροβατικά σύγχρονου χορού, Δημιουργικού Χορού, Butoh, flying low and passing through,Χορός στο νερό, κ.ά.

Είναι μέλος του χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2005.

Συμμετείχε ως τώρα στις παραστάσεις της ομάδας:

Medusa

Δύο Στιγμιότυπα Αναμονής

Προσευχή – Σχεδίασμα σε 7 Σκηνές

Η επιλογή της Μήδειας

Προσευχή – Σχεδίασμα 1ο

Η επόμενη στιγμή

Το τελευταίο τέρας

Τυφλόμυγα

Η υποκριτική τέχνη των θηρίων

Συναντήσεις

Ο τελευταίος κάτοικος της γης θα ‘ναι υ(ι)ός μας 

Βιβή Σκλιά

Σχεδιασμός & Διαφήμιση / Λειτουργική Διαχείριση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. 

Ζει στη Σύρο από το 2005, όπου σπούδασε και αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου και κλασικού χορού από το 2006. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου και κλασικού χορού, release, τεχνικές μοντέρνου χορού, partnering, flying low, αυτοσχεδιασμού, ακροβατικών, contact improvisation, butoh, χορογραφίας, θεάτρου, ρεπερτορίου κ.ά.

Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2007 και της σχεδιαστικής ομάδας Akropoditi Design Team από το 2011. Έχει συμμετάσχει ως τώρα στις παραστάσεις της ομάδας: Προσευχή, Medusa, Δύο Στιγμιότυπα Αναμονής, Προσευχή – Σχεδίασμα σε 7 σκηνές, Η Επιλογή της Μήδειας, Προσευχή – Σχεδίασμα 1ο, Η επόμενη στιγμή, Το τελευταίο τέρας, Τυφλόμυγα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Artistic Residency του Κέντρου Χορού Ακροποδητί, έχει συνεργαστεί και συμμετάσχει σε έργα καλλιτεχνών όπως οι: Calero Durán Clara (Μουσική & Παραστατικές τέχνες, Τίτλος Πρότζεκτ: The Time, Ισπανία, 13 - 20 Δεκεμβρίου 2015), Rósa Ómarsdóttir (Παραστατικές τέχνες, Τίτλος Πρότζεκτ: Second Hand Knowledge, Ισλανδία, 11 - 24 Απριλίου 2016), Παναγιώτης Τοφή (Παραστατικές τέχνες, Τίτλος Πρότζεκτ: Documenting Emptiness, Κύπρος, 7 - 28 Μαΐου 2016 & Visibility Contemporary Dance and Performance Event, Egomio Cultural Centre, Λευκωσία, Κύπρος – Σεπτέμβριος 2016).

Αντιγόνη Χούνδρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. 

Σπούδασε σχέδιο μόδας στον όμιλο Lette Verein στο Βερολίνο.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας στον όμιλο ΑΚΤΟ και ελεύθερου σχεδίου με την Κλεοπάτρα Χατζηγιώση.

Από το 2003 ζει στη Σύρο όπου έχει δημιουργήσει την εταιρία σχεδιασμού  ρούχων "Έννοια σου".

Παρακολουθεί μαθήματα χορού από το 1997. 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χοροθεραπείας, σύγχρονου χορού, Contact Improvisation, ακροβατικών, αυτοσχεδιασμού, Butoh κ.ά.
Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2004 και μέλος της σχεδιαστικής ομάδας Αkropoditi design team από το 2011.

Συμμετείχε στις παραστάσεις της ομάδας:

Medusa

Προσευχή - Σχεδίασμα σε 7 σκηνές
Η επιλογή της Μήδειας      

Προσευχή - Σχεδίασμα 1ο

Η επόμενη στιγμή

Η υποκριτική τέχνη των θηρίων

Τυφλόμυγα

Ο τελευταίος κάτοικος της γης θα είναι υ(ι)ός μας

Ο ψαράς και η ψυχή του 

Συμμετείχε επίσης στην παράσταση The Forsaken της ομάδας Iraqi Bodies στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας τον Μάιο του 2014.

Αριάδνη Ψυχογιοπούλου

Καλλιτεχνική Διαχείριση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985.  

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985. Σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα νομικά και ανθρώπινα δικαιώματα στην ψυχική υγεία, στο ILS στην Ινδία. Αποφοίτησε από την ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης) το 2012. Είναι μέλος του Παρατηρητηρίου για τα για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και του Δικτύου Υποστήριξης ανθρώπων που αποφασίζουν να διακόψουν τα ψυχοφάρμακα.

Εργάστηκε ως δασκάλα μπαλέτου και σύγχρονου χορού στη Χαλκιδική, ως συνοδός σε κατασκηνώσεις με ΑμεΑ, με διάφορες βαθμίδες σε κατασκηνώσεις για παιδιά (9 χρόνια), σε ιατροπαιδαγωγικό κέντρο καθώς επίσης κάνοντας δημιουργική απασχόληση κατ’ οίκον σε παιδιά με αυτισμό.

Παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου χορού, contact improvasation, αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου, χοροθεραπείας, Butoh καθώς και ποικίλα σεμινάρια/συνέδρια σχετικά με εκπαίδευση και την ψυχολογία.

Από τον Ιανουάριο του 2013, διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε παιδιά και ενηλίκους στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί, και έχει παράλληλα αναλάβει την καλλιτεχνική διαχείριση του Κέντρου.

Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2012.

Συμμετείχε ως τώρα στις παραστάσεις της ομάδας: Προσευχή σε 7 σκηνές, Δύο Στιγμιότυπα Αναμονής, Medusa, Sebastian.

Έχει συνεργαστεί ως performer με τους Iraqui Bodies, για το έργο “Rite of Exile”.